a

2
1
 
q

a

h
j
k
s
d
f
g
a
q
w
q
n
 
1


Cake Run

 

 

Cake Run is een tactisch familiespel voor 2-4 spelers vanaf 8 jaar. Speeltijd: met 2, 3 en 4 spelers (afhankelijk van hun bedenktijd) respectievelijk: ca. 15 - 40 minuten.

Het is feest in de stad. Het marktplein is volgelopen met feestgangers en uit de vier feestzalen rond het plein klinken vrolijke klanken en gejuich, want de eerste taarten worden binnengebracht.
Elke speler is een taartkoerier. De taartkoerier krijgt drie taarten die zo snel mogelijk bezorgd moeten worden bij de feestzalen. Maar het is druk op het marktplein en het kost moeite om door de menigte te manoeuvreren. Iedereen loopt alsmaar door elkaar en daardoor ontstaan er steeds weer andere looplijnen. Met behulp van de dobbelsteen lopen de taartkoeriers over de beschikbare looplijnen. De taartkoeriers moeten niet alleen snel, maar ook voorzichtig zijn, want als ze even uitrusten, kan een andere taartkoerier op hun taartplateau botsen. Dan valt hun taart op de grond en moeten ze weer van vooraf aan beginnen. Maar als de weg vrij is, komt de feestzaal snel in zicht en kan de taart bezorgd worden. De speler die het eerst zijn drie taarten bij de feestzaal aflevert, is de winnaar van het spel.