a

q

a

8
0
j
 
 
1


Loco Bump Transport

 

Loco Bump Transport is een strategisch familiespel. De spelers transporteren met hun locomotieven verschillende producten en proberen een zo’n hoog mogelijke winst te behalen. Spel voor 2 - 4 spelers vanaf 8 jaar. De speeltijd wordt van tevoren vastgesteld met een (eier)wekker (bijvoorbeeld 60 minuten).

Loco Bump Transport is een spel dat gespeeld wordt op negen verschillende borden.
“Negen borden, hoe kan dat?” Dat zit zo: omdat de drie draaiplatforms telkens in een andere positie gedraaid worden, verandert het bord constant en ontstaan er steeds andere routes (spoorlijnen) voor de spelers.

Korte omschrijving spel
Op het rangeerterrein is het een drukte van belang. De machinisten rijden met hun locomotieven af en aan om producten - containers vol broodbeleg - te vervoeren. Ze hebben haast, want de beurskoersen van het broodbeleg veranderen regelmatig en dat bepaalt uiteindelijk de winst die ze kunnen behalen. De (eier)wekker geeft de sluiting van de beurs aan en daarmee ook het einde van het spel. De speler die op dat moment het meeste geld heeft verdiend, is de winnaar van het spel. Maar let op: de machinisten hebben veel haast waardoor ze andere locomotieven vooruit bumpen (= duwen), op een zijspoor rangeren of zelfs laten ontsporen.

z